Optimizarea sănătății cu căpșuni
Sursa: pixabay

Căpșunile sunt o sursă semnificativă de vitamina C și fitonutrienti care vă ajută să vă protejați sănătatea cu puternică lor activitate antioxidantă.
Fitonutrienti din căpșuni includ antocianine și taninuri, similare cu cele găsite în alte fructe de pădure. În acest blog veți află cum va puteți optimiza sănătatea cu ajutorul acestor minunate fructe.

Căpșunile nu sunt departe de portocale când vine vorba de vitamina C. O cană de felii de căpșuni vă oferă un procent foarte bun de vitamina C de care aveți nevoie în fiecare zi pentru mai puțin de 50 de calorii, astfel incat căpșunile sunt un aliment excelent pentru a vă observă și ține sub control greutatea.

Printre beneficiile de sănătate ale consumului de căpșuni se numără următoarele:

  • Iți mențin inima sănătoasă. Căpșunile conțin, de asemenea, agenți antiinflamatori naturali care vă pot ajuta să vă mențineți arterele sănătoase.
  • Contribuie la îmbunătățirea vederii. Consumul de trei sau mai multe portii de fructe în fiecare zi poate ajuta la reducerea riscului de degenerescența maculară (cauza principala de orbire la vârstnici). Luteina, antioxidant (găsit în căpșuni și afine) poate fi deosebit de puternic in acest sens.
  • Acestea pot ajuta la prevenirea cancerului și a artritei reumatoide. Fenolii din căpșuni au proprietati puternice anti-cancer. În conformitate cu Jurnalul de Agricultură și Chimie Alimentară 2008, fructele de padure de toate tipurile poat ajuta pentru a preveni mai multe tipuri de cancer. Fenolii din căpșuni pot preveni, de asemenea, artrita reumatoida.
  • Sunt analgezice naturale. În 2008, acelasi jurnal de mai sus explica cum fitonutrienti din capsuni joca un rol foarte important ca si analgezic natural.
  • Îți mențin sistemul imunitar puternic. Căpșunile conțin o mulțime de vitamina C, care intareste sistemul imunitar. Vitamina C, de asemenea, păstreaza țesutulul conjunctiv puternic pentru piele cu aspect mai tânăr.

Selectarea, depozitarea si savurarea căpșunilor

Căpșunile sănătoase ar trebui să aibă o culoare roșie intensa și ar trebui sa fie tari la atingere, fără semne de mucegai sau alterare.

Căpșunile sunt de asemenea disponibile în secțiunea alimente congelate. Este bine de știut atunci când cumpărați căpșuni congelate să citiți eticheta pentru a vă asigura că căpșunile nu au zahăr adăugat.

Acasă, păstrați fructele la frigider exact așa cum sunt; așteptați până când sunteți gata să le mâncați înainte de a le spăla și a tăia tulpinile. Căpșunile sunt destul de perisabile, așa că va incurajam sa cumpărați doar câte intenționați să mâncați pe parcursul a aproximativ trei zile.

Dacă aveți mai multe căpșuni decât puteți mânca în doar câteva zile, puteți să le congelați, așezându-le în recipiente de plastic rezistente, așa cum sunt. Congelarea căpșunilor reduce conținutul de vitamina C cu aproximativ o treime. Cu toate acestea, substanțele care fac bine organismului uman rămân intacte, așadar căpșunile congelate sunt încă bune pentru ține.

Dacă ți-a plăcut acest articul îți recomandăm să citești despre aloe vera aici. Iar dacă îți dorești să ne lași un mesaj o poți faci mai jos! 🙂

[contact-form-7 id=”540″ title=”form update”]

1
Ai nevoie de ajutor?
Salut!
Cu ce te putem ajuta?